Mittatilaus

Mittatilauspuvut, -irtotakit sekä mittatilauspaidat

Mittatilauksena puku, irtotakki, housut ja paidat

Pohjanheimon valikoimassa on moneen tyyliin ja eri vartalotyyppiin sopivat ratkaisut niin atleettiselle, vatsakkaalle, pitkälle ja lyhyelle. Rekkivalikoima täyttääkin jopa 95 % asiakkaidemme toiveista.

Aina ei kuitenkaan asiakkaan toiveeseen liittyviä valmisratkaisuja ole tarjolla valmistajistakaan johtuen, kuten istuvuuden, kankaiden tai yksityiskohtien suhteen. Tällöin vaate teetetään mittatilauksena asiakkaan vaatimusten ja toiveiden pohjalta laadukkaiden valmistajien avulla.

Suosituimmat syyt teettää puku, irtotakki tai kauluspaita mittatilauksena ovat:

  • Tilataan 3-osainen puku samalla kankaalla, eli takki, liivi ja housut
  • Tehdään irtotakki tai puku kankaasta, josta ei varastomalleja ole tarjolla
  • Halutaan parantaa vaatteen istuvuutta, esimerkiksi jos kauluspaidoissa valmiskoot ovat liian kapeita/leveitä tai lyhyitä/pitkiä vartalon, kauluksen sekä hihojen mittojen puolesta

Pohjanheimon mittatilauksena valmistettavat puvut ja irtotakit erottaa muista niiden aito irtoliinarakenne, laaja kangasvalikoima sekä valmistajien korkea laatu ja osaaminen. Alla kerromme lisää irtotakkien, pukujen ja kauluspaitojen mittatilausmaailman mahdollisuuksista ja inspiroivista ideoista, joiden avulla voimme toteuttaa unelmasi.

Esimerkkejä

Irtotakki mittatilauksena

Irtotakit ovat suosittuja niiden monikäyttöisyyden takia ja moni pukua vieroksuva saattaa mieluummin valita farkkujen tai chinojen kaveriksi tyylikkään irtotakin. Tällöin irtotakin istuvuus, kankaat ja yksityiskohdat näyttelevät isoa roolia ja saavat kantajansa erottumaan edukseen.

Hyvin istuva vaate ei purista ja kiristä, laskeutuu kauniisti korostaen kantajansa parhaimpia puolia, minkä lisäksi oikein mitoitettu kädentien aukko ja välys selässä parantaa liikkuvuutta, vain muutaman yksityiskohdan mainitaksemme.

Pukujen ja irtotakkien kangasvalikoima on laaja ja sisältää sekä ohuempia ja paksumpia kankaita sesonkien mukaan. Osa mallistoista uudistuu pitkin vuotta eli tule aina ihailemaan paikan päälle tuoreinta mallistoa!

Näin syntyi irtotakki asiakkaallemme

Asiakkaamme Tommi tilasi Pohjanheimolta Cornelianin irtotakin mittatilauksena, sillä hänen pitkäselkäisyytensä puolesta Tommi kaipasi irtotakille enemmän pituutta mitä valmistajien vakiomitoitukset tarjosivat.

”Harvalta valmistajalta löytyy vartalooni sopivaa irtotakkia kiitos geenieni: pitkä selkä ja suhteessa lyhyemmät kädet rajoittavat vaihtoehtoja suuresti. Monella laadukkaalla valmistajalla irtotakkien hihan napit ovat toiminnalliset eli tällaisten hihojen lyhentäminen ei onnistu jälkikäteen”, Tommi kertoo valintojen vaikeudesta.

Tommin irtotakki-projekti lähti tutustumalla kankaiden valikoimaan. Kangasvalikoimasta löytyi mieluinen vaihtoehto, hienoisella rusehtavalla ruudulla kuvioitu tummansininen kangas.

Irtotakin mitoituksen apuna oli mallitakki, jonka perusteella takkiin tehtiin asiakkaan ja mittamestari Mikko Hautasen neuvojen avustamana muutoksia.

Pohjanheimon Mikko Hautanen kertoo, että mallitakin käyttäminen auttaa asiakasta hahmottamaan valmis tuote ja näkemään konkreettisesti muutokset.

”Mallitakkia tai -housua käyttämällä parannetaan asiakkaan tyytyväisyyttä mittatilausvaatteen muokkauksia suunnitellessa. Mittoja ei siis oteta asiakkaasta itsessään, vaan mallivaatteet toimivat lähtökohtana vaatteen muutoksille. Näin myös asiakkaan omat mieltymykset ja mahdolliset epäkohdat vaatteen istuvuuden osalta tulevat konkreettisesti esille, kun asiakas näkee mallivaatteen yllään ja siihen pystytään tekemään tarvittavat muutokset”, Hautanen kuvaa.

Kauluskäänteen leveyttä kasvatettiin hieman asiakkaan toiveesta.

Tommin irtotakin hartialeveys ei vaatinut suuria muutoksia, mutta hartiat haluttiin esiin ilman toppauksia (ns. soft shoulder).

Selän kaari tuotiin esiin ottamalla selkää sisään vahvemmin sekä kauluskäänteitä suurennettiin hieman vastaamaan asiakkaan toiveita.

Takin kokonaispituutta kasvatettiin n. 4 senttimetriä ja ylimmän napin sijaintia laskettiin tämän takia vastaavasti.

Pienilläkin muutoksilla saadaan suuri vaikutus lopulliseen vaatteeseen, jolloin istuvuus myös tuntuu asiakkaan päällä mukavuutena pelkän ulkonäköä kohentavan ilmeen lisäksi.

Yksityiskohtia valittaessa mm. vuorikankaan valinta antaa mahdollisuuksia leikitellä yksityiskohdilla.

Napit tarjoavat hienovaraisen keinon tuoda esiin ja korostaa vaatetta.

Kun mittatilausvaatteet saapuvat tilauksen jälkeen n. 4-5 viikon kuluttua Pohjanheimolle, tehdään niille sovitus ja arvioidaan mahdolliset muutostarpeet sovituksessa.

Pohjanheimon oma vaatturi tekee istuvuuden viimeistelevät muutokset ja asiakas saa nopeasti vaatteeseen viimeiset muutokset, mikäli sellaisia tarvitaan.

Tommin irtotakki saapui tilauksen jälkeen kuukaudessa ja istui asiakkaan mukaan erinomaisesti, eikä vaatturimme muutoksia tarvittu.

Tommin kommentit irtotakin tilausprosessista ja valmiista takista:

”Mittatilauksen tehty irtotakki on erittäin onnistunut – täydet viisi tähteä! Jokainen mallitakkiin tehty muokattu yksityiskohta istuvuudessa meni nappiinsa enkä osaa sanoa, missä olisi voinut mennä paremmin. Pidin erityisesti prosessissa mallitakin avulla sovituksesta, josta näki havainnollistaen miltä lopullinenkin vaate tulee näyttämään. Näin ei tarvitse sokkona arvuutella, että minkälainen valmiista takista on tulossa.”

Mittatilauksena irtotakin hinta alkaen 1299 € (Corneliani) ja 899 € (Sartoria Latorre).

 

Puku mittatilauksena

Aivan kuin irtotakin tilauksessa, mittatilauksena puvun mitoitus tapahtuu mallivaatteen avulla. Tämän pohjalta asiakas voi kokea yksityiskohtaisesti mihin suuntaan valmiin vaatteen istuvuus muodostuu.

Takin istuvuuden lisäksi housujen istuvuutta ja mukavuutta voidaan parantaa mm. vyötärön korkeutta vaihtamalla asiakkaan vartalon perusteella. Esimerkiksi pyöreämmillä pakaroilla siunatuille voidaan housujen takaosaa nostaa hieman, jolloin housut istuvat kauniisti ja tuntuvat myös päällä paremmalta. Tämän tyyppisiä muutoksia ei valmisvaatteisiin pysty toteuttamaan aina helposti tai ollenkaan. Tämän lisäksi muut normaalit muutokset kuten lahkeen leveydet voidaan hioa 5 millimetrin tarkkuudella kohdilleen.

Puvun tilaajalle tarjolla on runsas valikoima kankaita, nappeja, vuorikankaita ja mahdollisuus vaikuttaa erilaisiin yksityiskohtiin.

Erityisen suosittua on tilata puku kolmiosaisena eli takin ja housujen lisäksi liivi valmistetaan mittojen mukaan myös samasta kankaasta.

Mittatilauksena 2-osaisen (takki+housut) puvun hinta alkaen 1599 € (Corneliani) ja 1199 € (Sartoria Latorre).

Kauluspaidat mittatilauksena

Hyvin istuva kauluspaita sallii erinomaisen liikkuvuuden ja istuu tyköistuvana asiakkaan toivomalla välysvaralla kantajansa päällä.

Mittatilauspaidat sopivat erityisen hyvin kaikille, joille valmispaidoissa on jotakin mikä haittaa paidan istuvuutta, mukavuutta ja ulkonäköä.

Esimerkiksi paksummalle kaulukselle mitoitetut paidat saattavat usein olla telttamaisia muuten hoikan miehen päällä, jolla on paksumpi kaula.

Samoin vatsakkaalle tai atleettiselle miehelle nykymitoituksella valmispaidat eivät aina tarjoa parasta istuvuutta, jolloin mittatilauksella saavutetaan istuvuus, jonka ansiosta paita istuu niin hyvin, että sen olemassaolon jopa unohtaa kun istuvuus on kunnossa.

Mittatilauksena kauluspaidat alkaen 198 € (Stenströms).

Mittatilausvaatteet laatumerkeiltä:

Kengät

Housut

Asusteet

Smokit ja frakit